Kozijndiscounter

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn momenteel de meest populaire en verkochte kozijnen en dat is niet zomaar. Kunststof kozijnen bieden veel voordelen tegenover andere materialen en is kunststof ook nog eens verkrijgbaar voor een gunstige prijs. Als je over kunststof kozijnen praat heeft men het in de regel over PVC.

PVC, de afkorting voor polyvinylchloride, wordt veel gebruikt in verschillende soorten industrie en is een goede vervanging voor hout of stenen producten, dus ook voor uw kozijnen is dit een prima product. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en zeer goedkoop tegenover andere materialen. PVC staat er ten onrechte nog steeds om bekend niet het meest milieu vriendelijke product te zijn voor uw nieuwe kozijnen, maar dit is zeker ten onrechte in de tijd waar we nu in leven.

Veel onderzoeken en studies wijzen uit dat PVC geen ziekteveroorzaker is. In de jaren ’80 waren er nog verschillende schandalen in de PVC wereld maar waren deze vooral te vinden in het productieproces en in de afval producten die gebruikt werden.  Tegenwoordig werkt men met hogere temperaturen en verbeterde afvalovens en zijn mogelijke schadelijke stoffen al verbrand voor ze oven uit kunnen komen.

Tegenwoordig hoeft u dan ook niet bang te zijn dat u een milieu onvriendelijk product in huis haalt met kunststof kozijnen. Zelfs met de goedkopere soorten kozijnen van PVC heeft u al een goed industrieel product van hoge kwaliteit en wat tevens milieuvriendelijk is. PVC kan ook weer worden gerecycled en opnieuw gebruikt worden voor het vervaardigen van nieuwe kozijnen. In combinatie met het juiste glaswerk heeft dit type kozijn een hoge isolatiewaarde en wordt er ook minder gas verbruikt en is er daardoor ook minder CO2 uitstoot.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kiest u voor kunststof kozijnen dan kiest u voor een makkelijk te onderhouden kozijn voor een zeer gunstige prijs. Afhankelijk van het soort glas wat u in het kozijn laat plaatsen en het soort afwerking van het kozijn kunt u een hoop geld besparen tegenover hout- of aluminium soorten. Vooral in het onderhoud scheelt het aanzienlijk tegenover hout. Zoekt u daarom ook goedkope kozijnen dan raden wij aan voor kunststof kozijnen te kiezen.

PVC is vuilwerend, dit betekend dat het stof en vuil niet aantrekt maar juist afstoot. Met een goede schoonmaakbeurt houdt u uw kozijnen eenvoudig schoon en heeft u verder geen omkijken naar uw kozijnen. Kunststof hoeft ook niet zoals hout opnieuw geverfd te worden. Denk wel goed na over de kleur als u overgaat tot de aanschaf van dit type kozijnen om toekomstige teleurstellingen te voorkomen.

Kunststof kozijnen verkleuren niet, zijn krasbestendig en kunnen tegenwoordig in veel verschillende patronen en alle kleuren geleverd worden. Qua uitstraling kunt u zelfs kiezen voor een hout uitstraling die niet van echt te onderscheiden is. Ook kan u voor de binnenkant voor een andere kleur kiezen dan de buitenkant.

Kunststof kozijnen zijn verder op maat leverbaar en eenvoudig te monteren.

Kunststof kozijnen bestellen

Levensduur en veiligheid

Met kunststof kozijnen kunt u zorgeloos zo’n 50 jaar genieten van uw kozijnen, de levensduur ligt dan ook erg hoog tegenover houten kozijnen mits deze goed onderhouden worden. Met weinig onderhoud en een lange levensduur biedt kunststof verder een goede isolatie. Zo bespaart u niet alleen op uw kozijnen maar ook op uw energiekosten. Wie wil dit nou niet!

Hiernaast zijn kunststof kozijnen tegenwoordig brandwerend en dan ook erg veilig. Verder kunt u uw kozijnen voorzien van inbraakwerende sloten of kiezen voor een politie keurmerk met bijbehorende sloten en materialen die u kunt laten monteren. Laat u uw kozijnen dan ook voorzien van een certificaat voor veiligheid dan kunt u ook weer besparen op de poliskosten van uw inboedelverzekering.

De beste prijzen

Bij de kozijndiscounter brengen wij u graag in contact met de beste kozijnleveranciers uit uw regio. Door gebruik te maken van ons formulier kunt u gratis en vrijblijvend Kozijnen offertes aanvragen bij 6 goedgekeurde bedrijven die kozijnen leveren voor de beste prijs. Op deze manier weet u zeker dat u niet teveel betaald voor uw kunststof kozijnen.

Vul dan ook het formulier zo juist mogelijk in zodat uw leverancier samen met u de juiste kozijnen kunt uitkiezen!