Kozijndiscounter

Houten kozijnen

Voorheen werden kozijnen vooral gemaakt van hout, maar tegenwoordig vind je kozijnen in allerlei verschillende uitvoeringen. Toch wordt hout nog veel gebruikt voor kozijnen en je vind ze dan ook nog steeds in allerlei verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. De techniek voor een goede afwerking van houten kozijnen is de laatste jaren sterk verbeterd, toch is er voor houten kozijnen meer onderhoud nodig dan bij andere type kozijnen.

Ondanks de klassieke- en retro stijlen die je met hout kan creeren is het zeer de moeite waard de verschillen naast die van andere soorten kozijnen te leggen alvorens je een keuze maakt.

De voordelen op een rij

Als u overweegt voor houten kozijnen te kiezen dan kiest u voor een kozijn met veel stijl, een natuurlijk product met een warme uitstraling. Houten kozijnen kunnen volledig aangepast worden naar de wensen van de klant. Hout is verder zeer gemakkelijk te verven en te onderhouden en ook zijn de maten makkelijk aan te passen en reparaties makkelijk uit te voeren.

Hout wordt tegenwoordig zo verwerkt dat het onderhoud eenvoudig en minder zwaar is dan voorheen. Verder biedt hout een goede isolatie en ligt deze in de meeste gevallen zelfs hoger dan kunststof en aluminium kozijnen.

Houten Kozijnen Bestellen

Soorten houten kozijnen

Hout is er in allerlei soorten en sterktes en onderverdeeld in verschillende klassen, dit geldt ook voor de verschillende soorten houten kozijnen. Een sterk hout soort is hard hout, bijvoorbeeld Meranti, en wordt dan ook veel gebruikt voor houten kozijnen. Er werd vroeger nog vaak bezwaar gemaakt tegen dit type hout in verband met boskapping, maar tegenwoordig vind je veel hardhouten kozijnen met een keurmerk wat inhoudt dat er niet roekeloos stukken bos worden gekapt zonder herplanting.

Hardhout is een prima product om kozijnen mee te maken, toch zijn er ook zachte hout soorten die zich ook prima lenen voor kozijnen. Echter heeft zacht hout zelfs met een goede bewerking maar een korte levensduur. Waar klasse 1 hardhout kozijnen langer mee gaan dan 25 jaar is dit met zachte houtsoorten maar 10-15 jaar met goed onderhoud.
Nadelen:

Voor veel mensen hangt er nog steeds een nadeel aan houten kozijnen en heeft dit vaak met boskapping en onderhoud te maken. Laat je dan ook goed voorlichten over de verschillende type kozijnhout en onderzoek of het gebruikte hardhout een FSC keurmerk heeft. Bedrijven aangesloten bij dit keurmerk bieden een houtsoort aan dat goed gecontroleerd wordt en garanderen dat het hout uit een gebied komt wat aan herplanting doet en zorgt op deze manier ervoor dat de bossen niet zomaar verdwijnen.

Door bepaalde technieken te gebruiken in het zagen en een goede eindbehandeling te geven aan hout wordt verder voorkomen dat hout krom trekt en ook erg duurzaam is. Het is dan ook niet zo gek dat hout nog steeds een van de meest gebruikte soorten is in de verschillende type kozijnen.

De beste prijzen

Bij de kozijndiscounter brengen wij u graag in contact met de beste kozijnleveranciers uit uw regio. Door gebruik te maken van ons formulier kunt u gratis en vrijblijvend Kozijnen offertes aanvragen bij 6 goedgekeurde bedrijven die kozijnen leveren voor de beste prijs. Op deze manier weet u zeker dat u niet teveel betaald voor uw houten kozijnen. Vul dan ook het formulier zo juist mogelijk in zodat uw leverancier samen met u de juiste kozijnen kunt uitkiezen!